Unia. Raportteja yöstä 21.01.2016.

Edellinen

Seuraava

Arkisto  | Alkuun


Uutisia Venäjältä

Töiden lomassa vilkaisin internetin uutisotsikoita. Silmiin osui tiedonanto:

Venäjä korvaa Suomen lähettyvillä olevat joukot roboteilla

En ehtinyt lukea artikkelia, mutta arvelin otsikon merkitsevän sitä, että Venäjä varustautuu parhaimmalla mahdollisella kalustolla Suomea koskevien suunnitelmien osalta. Toinen vaihtoehto oli toki se, että naapurimaassa Suomen puolustus nähtiin niin heikkona, että ei kannattanut pitää vakituista miehistöä rajan tuntumassa, kun pelkät koneet riittivät.

Mainitsin asiasta työkaverilleni ennen kokouksen alkua. Tämä vastasi, että viime aikojen uutiset Venäjältä olivat muuttuneet oudoiksi. Hän oli esimerkiksi yrittänyt etsiä tietoa pienestä kylästä Vienan Karjalassa, mutta ainoa uutinen, jonka hän oli löytänyt, oli että kylän alkuperäisten asukkaiden tilalle oli lyhyessä ajassa muuttanut rikkaita kaupunkilaisia, jotka halusivat leikkiä maalaisia. Ilmeisesti hyvätuloiset pietarilaiset, joilla jo oli kaikkea, halusivat kokea miltä tuntuu elää suomalais-ugrilaisessa kylässä ilman moderneja mukavuuksia. Kylän tyhjennyttyä he olivat pukeutuneet paikallisten vaatteisiin ja omaksuneet heidän elämäntapansa. Nyt he pitivät kyläkokouksia huiveihin, sarkavaatteisiin ja tuohivirsuihin sonnustautuneena ja yrittivät parhaansa mukaan kuulostaa aidoilta Vienan karjalaisilta.

Sitä, minne alkuperäiset asukkaat olivat menneet, uutinen ei kertonut. Hämmästyttävää oli kuitenkin se, että ihmisten lisäksi myös kylän eläimet olivat vaihtuneet. Kotieläimiä, kuten kissoja, koiria, vuohia tai lehmiä, ei enää näkynyt. Sen sijaan näitäkin elikkoja uudet tulokkaat Pietarista ja Moskovasta yrittivät taidokkaasti matkia. Siten ei ollut mitenkään tavatonta, jos kylän raitilla tuli vastaan valkoisissa höyhenissä, punainen heltta päässä, 170-senttinen kana, jolla oli kengät jalassa.