Unia. Raportteja yöstä 28.01.2012.Edellinen

Seuraava

ArkistoAlkuun


Kulkupelejä

Isäni tarvitsi uuden ajoneuvon. Tavaroiden kuljettamiseen piti saada lisää tilaa, joten hän osti itselleen jeepin. Jeepin takaosaan mahtui hyvin polttopuita, varaosia ja pihavälineitä.

Maastoauto oli keltaisenharmaa väriltään, käytetty ja huonokuntoinen. Ongelma oli siinä, että kori oli irtonainen. Mutkittelevalla tiellä kehikko irtosi ja putosi maahan. Jeeppi jatkoi matkaansa pelkän rungon varassa.

Tämä ei tietenkään kelvannut. Piti hankkia toinen kulkupeli.

Pian pappa esitteli uutta hankintaansa. Tämä oli NASAn vanha raketti. “Huippuostos”, isä kehuskeli. "Sain sen halvalla."

Myynti-ilmoitus oli löytynyt internetistä. Lama oli koetellut avaruusteollisuutta, jolloin lentoja karsittiin ja vanhaa avaruusteknologiaa poistettiin käytöstä. Samasta syystä myös polttoaine oli erityisen halpaa. Kun lentobensiinille ei ollut käyttöä, siitä ei tarvinnut paljoa maksaakaan.

“Nyt pääsen nopeasti paikasta A paikkaan B”, isä myhäili. Ainoa vika oli kuulemma siinä, että raketissa ei ollut minkäänlaista ohjausjärjestelmää. Mutta se ei haitannut. "Pääasia että pääsen liikkeelle.”

Rakettia piti seuraavaksi testata. Se asetettiin lähtöalustalle pellon keskelle. Isä kiipesi kyytiin, käynnisti moottorit ja ampaisi ilmaan. En nähnyt tarkkaan mihin raketti lensi, mutta vaikutti siltä että se suuntasi kohti etelää, lähelle rannikkoa.

Kohta isä soitti matkapuhelimeeni.

“Voitko tulla hakemaan minut?”
“Missä olet?”
“Vedessä. Tämä taitaa olla Laajasalossa.”

 

 

 

u