Unia. Raportteja yöstä 31.10.2009.Edellinen

Seuraava

ArkistoAlkuun


Luomuviinit

Jääkaapin oveen oli ilmestynyt paperi, joka oli kiinnitetty paikalleen magneetilla. Vilkaisin tekstiä. Tämä ei vaikuttanut mainokselta vaan enemmänkin ilmoitukselta tai tiedonannolta.

”Mikä tämä on?” kysyin.
”Se on talonyhtiön tiedote”, Sari vastasi.
”Tiedote mistä?”
”Mahdollisuudesta tilata luomuviinejä halvalla.”
”Se on siis mainos.”
”Ei oikeastaan. Talohallitus on päättänyt perustaa luomuviinikerhon, johon kaikki asukkaat voivat liittyä. Tarkoitus on suosia luomutuotantoa ja tarjota mahdollisuus hankkia korkeatasoisia viinejä paljon halvemmalla kuin kaupasta ostettuna.”
”Kuinka halvalla?”
”Kaksi euroa per pullo.”

Sari kertoi, että varsinkin alakerran tädit olivat hankkeessa innokkaasti mukana. Heidän mielestään kunnon viinivarasto oli aivan perusasia, josta talonyhtiön piti huolehtia. Heillä oli jo kattava kokoelma viinejä tilattuna. Jääkaapin ovessa oli lista saapuneista tuotteista.

Silmäilin listaa. Siinä oli ainakin kaksitoista erilaista viiniä. Jokaisesta tuotteesta oli hinnan lisäksi lyhyt kuvaus. Kuvausten perusteella kaikki vaikuttivat erittäin laadukkailta.

”Oletko jo ehtinyt ostaa yhtään pulloa?” kysyin.
”Kyllä vain, kaksi. Jääkaapissa on yksi avattuna. Haluatko maistaa?”

----------------------------------------------------------

Minulla oli lasi punaviiniä yhdessä kädessä ja puoliksi täysinäinen vesilasi toisessa kädessä. Maistoin viiniä. Istuin samaan aikaan pulkassa ja laskin lumista tietä pitkin mäkeä alas.

Vastaan tuli jalankulkijoita, joita oli syytä väistää. Minulla ei ollut vaatteita päällä, joten yritin nostaa jalkaa eteen, jotta saisin hieman suojaa, jonka taakse piiloutua. Minua ei niinkään paljon hävettänyt vaatettomuuteni, vaan se, että minut nähtäisiin mäenlaskussa lasit kädessä. Oli sitä paitsi vaikea ohjata pulkkaa, kun kädet olivat tällä tavalla sidotut.

Vauhti ei ollut kova, mutta ajauduin pientareen puolelle
ja – juuri ennen risteystä – tömähdin ojaan.

 

 

 

u