Unia. Raportteja yöstä 07.08.2021.

Edellinen

Arkisto  | Alkuun


Parkkihalli

Kävin aamulla tankkaamassa auton. Palatessani takaisin huomasin että parkkihallin eteen oli muodostunut jono. En nähnyt mistä ruuhka johtui, mutta päästessäni lähemmäs huomasin että osa autoilijoista yritti päästä halliin sisälle ja osa pyrki sieltä pois. Seurauksena oli sumppu, josta ei meinannut päästä eteenpäin.

Jono eteni hitaasti. Kun edessä ei enää ollut kuin pari autoa, pääsin koukkaamaan pienestä välistä halliin vievälle rampille. Silloin huomasin että pysäköintihalli oli mennyt remonttiin. Katu oli revitty auki, useimmat ruudut tyhjennetty, ja parkkihalli oli muuttunut työmaa-alueeksi.

Remontista ei oltu ilmoitettu etukäteen, joten en aivan tiennyt mitä kannattaisi tehdä. Vanhasta tottumuksesta yritin ajaa autoa halliin siinä toivossa että saisin pysäköityä vapaaseen ruutuun. Mutta autoja oli edessä niin sekalaisessa järjestyksessä että muutin mieleni ja tein U-käännöksen heti kun se oli mahdollista. Palasin takaisin ulos vievälle tielle ja päätin laittaa auton kadun varteen, jos vapaita paikkoja vielä olisi jäljellä.

Pienen etsimisen jälkeen paikka löytyikin. Pysäköin auton ja kävelin parkkihalliin sisälle nähdäkseni paremmin mitä oli tekeillä. Näköjään halli oli tarkoitus kokonaan uusia, ja sitä myös laajennettiin. Pelkän parkkihallin sijasta tästä oli tulossa ostoskeskus kauppoineen ja kahviloineen. Tilaa oli varattu monenlaisille toiminnoille. Esimerkiksi keskusaukiolla kasattiin näyttelyaluetta uusille Porsche-malleille, jotka olivat tulossa myyntiin syksyllä. Ainakin viisi erilaista, muotoilultaan futuristista automallia oli tuotu esille isoine kyltteineen ja asiaankuuluvine mainoslauseineen. Näytteillepano oli viimeistelemättä – osa autoista oli peitetty pressuilla – mutta näki hyvin mitä oli tulossa.

Parkkihallin yhteyteen oli tullut myös metroasema. Koska minun oli tarkoitus mennä työpaikalle, menin yläkerrassa olevaan R-kioskiin ostamaan lippua. Kulkiessani liukuportaita ylös nyökkäsin työkaverille, joka tuli vastaan.

“Otatko yhdensuuntaisen lipun vai kenties yhdistelmälipun, jolla saa myös parkkiaikaa?” myyjä kysyi.
“Otetaan nyt vain metrolippu”, vastasin. “Katsotaan huomenna, olisiko käyttöä myös parkkilipulle.”